T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezi

İşletmelerin Dikkatine

İşletmelerimizin Dikkatine;

* Devlet Katkısı Ödemelerinde usta öğreticinin yeterliliği  (belgenin doğruluğu) kontrol edilmektedir. Öğrencinin usta öğreticisinin belge kontrolü eksikse devlet katkısı ödemesi yapılmaycakatır. Okulumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

* 2024 Yılı OCAK ayı itibariyle çırak öğrenci maaşı (9-10-11. sınıflar) en az 5100,64 TL olmalıdır. Çırak öğrenciye ödenen aylık maaşı 5100,64 TL altında olması halinde destek ödemesi yapılmamaktadır. 12. sınıf (ustalık) ve "Ustalık Telafi Programı" öğrencileri için en az 8501,06 TL ödenmelidir, bu öğrenciler için  aylık 8501,06 TL altında maaş ödenirse destek ödemesi yapılmamaktadır.

* Aralık ayının son gününden sonra yapılan öğrenci kayıtları için (ocak ayının ilk günü ve sonrası) bir sonraki eğitim öğretim yılı teorik eğitim başlangıcına kadar devlet desteği yatırılmayacaktır. Teorik eğitimin başlaması ile beraber devlet katkısı tutarları da yatırılmaya başlanacaktır.

* Geçmişe dönük devlet katkısı alacaklarınız için SADECE 1 ÖNCEKİ aya kadar ödeme talep edilebilmektedir. Geçmiş ay taleplerinizi müdürlüğümüze yazılı olarak iletebilirsiniz. Geçmiş ay ödenekleri sistem tarafından hesaplanmakta olup, sisteme düşmeyen ödenekleriniz için devlet katkısı alamamaktasınız.

* 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren DEVLET KATKISI SADECE EN ALTTA BELİRTİLEN MESLEK ALANINDAKİ ÖĞRENCİLER İÇİN 22 yaşını dolduruncaya kadar YAPILACAKTIR. (1 Ekimden önce kaydolan öğrencilerin durumları eskisi gibi devam edecektir)

* USTALIK TELAFİ PROGRAMI İÇİN KAYIT YAPTIRDIYSANIZ ADAYLARINIZIN ÖĞRENCİ İŞ DOSYASI TUTMA ZORUNLULUĞU VARDIR.

* Mesleki Eğitim Programı (9-10-11-12. sınıf) öğrencilerimiz günde 8 saati geçmeyecek şekilde haftalık toplam 32 saat (ustalık telafi için 40 saat) işletmede eğitim görmeleri gerekmektedir. Eğitimler sözleşmede belirttiğiniz adresteki işyerinde ve usta öğretici gözetiminde yapılmalıdır, saha tecrübesi kazandırılması gereken beceriler için koordinatör öğretmene ilgili günü belirtir şekilde 5 gün önceden yazılı olarak bilgi verilmeli ve onay alındıktan sonra sadece usta öğretici gözetiminde saha eğitimine çıkılmalıdır. Resmi eğitim süreleri ve sözleşmedeki adres / usta öğretici haricinde eğitim yapmayınız, tespiti halinde sözleşmeniz feshedilecektir ve sözleşme kaynaklı tüm yasal/maddi sorumluluk sözleşmede imzası bulunan işletme yetkilisi ile usta öğretici üzerinde olacaktır.

* Sözleşme feshi için işletme yetkilisi veya usta öğretici okula mazeretlerini yazılı olarak sunmalıdır, Koordinatör öğretmen ile de evrak sunabilirsiniz. Mazeretin kabul görmesi halinde sözleşmeler feshedilecektir. Aksi durumda sözleşme feshi yapılmaz ve sözleşmeden doğan yasal/maddi sorumluluk devam eder. Koordinatör öğretmen ile dolduracağınız "sözleşme feshi" evrakları okul idaresi tarafından onaylanmayabilir, bu evrağı doldurup kaşe/imza yapmanız sözleşmenin feshedildiği anlamına gelmez, lütfen takibini yapınız.

*Geçmişe yönelik ödemelerinizi (en fazla bir önceki ay için) kurumumuza bizzat dilekçe vererek alabilirsiniz.


* Devlet desteği ödemesi için öğrenci maaş dekontu gönderdiyseniz maaş dekontlarınızı herhangi bir aksaklık olmaması için lütfen maaş ödediğiniz aydan sonraki ayın en geç 5'inde elimizde olacak şekilde gönderiniz. Ayın 5'inden sonra gönderdiğiniz mailler işleme alınmayacaktır. Destek ödemesinde aksaklık olmaması için dekontlarınızı zamanında gönderiniz, dekont gönderdiğiniz mailde öğrenci adı, soyadı ve işletme adı olmalıdır. Ödeme işletme hesabı ya da işletme sahibine ait hesap tarafından öğrenciye ait olan (öğrenci adına açılmış) banka hesabına yatırılmalıdır.  İşletme sahibi ya da işletme hesabı dışında yapılan ödemeler, öğrenci hesabı dışında başka bir hesaba yapılan ödemeler, elden yapılan ödemeler için devlet katkısı ödemesi yapılmamaktadır. Ayın 1-5 arası günleri bayram/haftasonu/kar/idari tatil günlerine denk geliyorsa bu zamanları dikkate alarak dekontu erken ve mesai saatleri içine (saat 16:00 dan önce) denk gelecek şekilde gönderiniz. 

 

* (2024 Yılı OCAK ayı itibariyle çırak öğrenci maaşı en az 5100,64 TL olmalıdır. Çırak öğrenciye ödenen aylık maaşı 5100,64 TL altında olması halinde destek ödemesi yapılmamaktadır. 12. sınıf (ustalık) ve "Ustalık Telafi Programı" öğrencileri için en az 8501,06 TL ödenmelidir, bu öğrenciler için  aylık 8501,06 TL altında maaş ödenirse destek ödemesi yapılmamaktadır.

* Öğrenciler için işletmelere ödenecek devlet katkısı miktarları bakanlık elektronik sistemindeki sınıf seviyesine göre bakanlık tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır. Bakanlık sınıf seviyeleri Haziran Eylül arası ayarlanmakta olup net bir tarih yoktur. Dolayısıyla 11. sınıfı tamamlayıp 12. sınıfa geçmeye hak kazanan öğrencilerin haziran ayı sonrasında hangi ay içinde 12. sınıf olacağı net olarak belli değildir. Sınıf seviyesini devlet katkılarının hesabında göz önünde bulundurunuz.) 

* Destek ödemeleri dekont gönderdiğiniz anda yapılmamaktadır. Yukarıdaki tutar ve şartları taşıyan ödeme emri belgesi gönderdiğinizde destek ödemesi yapılacaktır. Ancak ödemelerin kaynağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek olduğundan, bahsi geçen ödenek de bazen bakanlığımız tarafından geç gönderilebildiğinden aksaklıklar olabilmektedir. Destek ödemeleri devam ettiği sürece öğrenciye ödeme yaptığınız dekontları göndermeye devam ediniz. Dekont ve ödemeler ile ilgili sorularınız için sadece bu mail adresi (sancaktepemesem@gmail.com) üzerinden iletişim kurunuz.    

1 Ekim 2023 den itibaren kayıt olan öğrenciler için Devlet Katkısı alacak Meslek Alanları   :

1 Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi

2 Bilişim Teknolojileri

3 Denizcilik

4 Elektrik- Elektronik Teknolojisi

5 Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

6 Gemi Yapımı

7 Gıda Teknolojisi

8 Grafik Ve Fotoğraf

9 Harita-Tapu-Kadastro

10 Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı

11 İnşaat Teknolojisi

12 Kimya Teknolojisi

13 Kuyumculuk Teknolojisi

14 Makine Teknolojisi

15 Matbaa Teknolojisi

16 Metal Teknolojisi

17 Metalürji Teknolojisi

18 Mobilya ve İç Mekân Tasarımı

19 Moda Tasarım Teknolojileri

20 Motorlu Araçlar Teknolojisi

21 Plastik Teknolojisi

22 Seramik ve Cam Teknolojisi

23 Siber Güvenlik

24 Tarım

25 Tekstil Teknolojisi

26 Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

27 Yenilenebilir Enerji Teknolojileri

28 Yiyecek İçecek Hizmetleri  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2023 - Güncelleme: 07.05.2024 15:51 - Görüntülenme: 655
  Beğen | 1  kişi beğendi