T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezi

Kalfalık Sınav Başvuru Şartları

 

Bu sayfadaki açıklamalar ön bilgilendirme içindir. Sınava kayıt şartları kişinin eğitim-sigorta vesair durumuna göre değişkenlik göstermektedir, durumunuzun tam olarak değerlendirilebilmesi, zaman kaybı ve  yanlış anlaşılmaları önlemek adına merkezimizden yüzyüze bilgi almanız gerekmektedir, telefon ile alınan bilgiler yanlış anlaşılmaya ve mağduriyete sebep verebilir, lütfen telefon ile kayıt veya evrak durumunuz konusunda ısrarcı olmayınız. 


23 yaşında, bir işyerinde çalışan veya mesleğiyle ilgili en az 1 gün sigortalı olarak çalışmış olanlar kalfalık sınavlarına başvurabilir. Sınavlar için herhangi bir eğitim verilmez, şartları sağlayanlar doğrudan sınava girerler ve başarılı olmaları halinde belge almaya hak kazanırlar.

Sınavlar şubat,nisan,haziran,ağustos,ekim,aralık olmak üzere 2 aylık dönemlerde yapılmakta olup sınav döneminden en az 45 gün önce kayıt yaptırmalısınız. (Bakanlık tarihleri değiştirebilir)

Tüm kayıtlar il denklik komisyonunca incelenmekte ve uygun bulunanlar sınava alınmaktadır. 

 

Kayıt esnasında istenen evraklar:

Kayıt evrakları aşağıdaki başvuru dileçesinin alt kısmında yer almaktadır.

 

BAŞVURU DİLEKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN (WORD DÖKÜMANI):

Sayfanın üst tarafındaki başvuru evrakları menüsünden dosyayı indirebilirsiniz.


Durumunuzu değerlendirebilmemiz için tüm diploma/mezuniyet/öğrenim durum belgesi evrakları, tüm kurs belgeleriniz, tüm sigorta evraklarınız, tüm sertifika ve myk belgeleriniz, ve varsa çalışma hayatınız ile ilgili diğer tüm evrakları başvuru esnasında getiriniz.


Önemli Not : Yukarıdaki belgeleri fotokopi ve asılları ile beraber getirmelisiniz.

E-devlet karekodlu belgeler asıl yerine geçer.

 

Kalfalık sınavında hangi derslerden sınava gireceksiniz:

Mesleğinizle alakalı derslerden teorik olarak elektronik sınava gireceksiniz. Elektronik sınavlar (e-sınav) bakanlık tarafından merkezi olarak yapılmaktadır.

Uygulama sınavı okulumuzda işyerinizde veya farklı bir okulda uygulamalı olarak yapılmaktadır ve mesleğinizle ilgili bir iş verilecek, bu işi tamamlamanız istenecektir. Sınavlar kamera kaydı ile yapılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2018 - Güncelleme: 12.04.2021 09:40 - Görüntülenme: 1631
  Beğen | 4  kişi beğendi