T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezi

Kalfalık Ustalık Sınav Ücreti Ödeme

Sınav ücreti ödeme işlemi https://odeme.meb.gov.tr adresinden veya bankamatiklerden yapılmaktadır. 

Ödeme işleminin belirli bir tarih aralığında yapılması sınav takviminde önerilmiştir, bu aralığı takvimden görebilirsiniz. Dahil olduğunuz sınav dönemi ödeme tarihleri için sınav takvimini dikkatlice inceleyiniz.

Sınav takvimi için "Başuru Evrakları" menüsünde "Kalfalık ustalık sınav takvimini" linkini inceleyiniz.

SINAV ÜCRETİ ÖDEME İLE İLGİLİ OLARAK TELEFONDA BİLGİ VERİLMEMEKTEDİR, aşağıda detaylı açıklama yapılmıştır, işlemin nasıl yapıldığını anlayamadıysanız okulumuza gelerek yüzyüze bilgi alabilirsiniz.

Ödeme yapan adayların sınav giriş belgelerini kurumumuzdan teslim almaları gerekmektedir.

HES kodu olmayan adayalara sistem randevu vermemektedir, okulumuza ilettiğiniz HES kodu sistem tarafından tanınmaz ise randevunuz alınamaz. HES kodunuzun geçerli olduğundan emin olunuz.

Kalfalık ve ustalık için ayrı ayrı e-sınav yapılmaktadır, daha önce sadece kalfalık için e-sınava girdiyseniz ustalık için tekrar e-sınava girmeniz gerekir. Başvurunuz esnasında size hangi sınavlara girmeniz gerektiği sözlü olarak anlatılmıştır.

Kalfalık veya ustalık ayrı ayrı olmak üzere bu sınavlar için daha önce e-sınav ücreti yatırıp sınava girdiyseniz tekrar sınava girmek isteğe bağlıdır. Bu durumda eğer istemiyorsanız ücret yatırmanıza gerek yoktur.

Sınava ücretini yatırmanız halinde sistem tarafından otomatik olarak sınav randevusu verilir. Sınav yeri ve saati sistem tarafından verildiği için değişirmek mümkün değildir. 

Ziraat bankası atm e-sınav ücreti yatırma:

Kartsız İşlem > Türkçe > Ödeme İşlemleri > Eğitim Ödemeleri > MEB Ödemeleri > Kalfalık-Ustalık Teorik Sınav Ödemesi menüsünden TC Kimlik numaralarını girerek ödemelerini yapabilirler. Ödeme yaptıktan sonra dekont almayı unutmayın.

Halkbank atm e-sınav ücreti yatırma:

Kartsız İşlem > Kurum Ödemeleri > Meb Ödemeleri > Kalfalık-Ustalık Teorik Sınav Ödemesi menüsünden TC Kimlik numaralarını girerek ödemelerini yapabilirler. Ödeme yaptıktan sonra dekont almayı unutmayın. 

ATM menüleri anlatıldığı gibi değilse bankalardan tarafından değiştirilmiş olabilir. Banka görevlilerinden yardım alabilirsiniz.

 

KALFALIK-USTALIK E-SINAV ÜCRETİ İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR?

https://odeme.meb.gov.tr/ adresinde TC kimlik no ve cep telefonu numarası girlerek başvuru kısmından "kalfalık ustalık usta öğreticilik teorik sınav" seçilerek kredi kartı ile ödeme yapılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2020 - Güncelleme: 21.12.2023 14:33 - Görüntülenme: 5862
  Beğen | 12  kişi beğendi