T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezi

Motorlu Araçlar Teknolojisi

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ  ALANI

 

 Tanıtım dosyasını indirmek için tıklayın. 

 

Her daldan öğrenci kaydı yapılmamaktadır, Kayıt alabileceğimiz dallar kadrolu öğretmenlerimizin sayısı ve mevcut sınıflarımızın durumuna göre değişmektedir, okulumuza gelerek detaylı bilgi alabilirsiniz.


üMotorlu taşıtlar sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle motorlu taşıtlar sektörü, stratejik bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte motorlu taşıtlar sektöründe rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

 

üMotorlu taşıtlar sektörüyle bağlantılı ana sanayindeki bir kişinin, yan sanayide beş kişiye istihdam oluşturduğu belirtilmektedir.

 

üSektörle ilişkili iş kolları düşünüldüğünde geniş çaplı dolaylı bir istihdam yaratıldığı da bir gerçektir


Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı;

1-    Otomotiv Elektromekanik,

2-    Otomotiv Gövde,

3-    Otomotiv Boya,

dalları yer almaktadır.

1-   OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK ;

Tanımı:  Otomotiv elektromekanikerinin sahip olması gereken, otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:  Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında elektromekanikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2-   OTOMOTİV GÖVDE

Tanımı:  Otomotiv gövde elemanının sahip olması gereken, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:  Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında otomotiv gövdeciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3-   OTOMOTİV BOYA

Tanımı:  Otomotiv boyacısının sahip olması gereken,gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:  Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında otomotiv boyacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 


 

İSTİHDAM ALANLARI ;

Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Otomotiv servisleri,

2. Otomotiv bakım ve onarım atölyeleri,

3. Otomotiv fabrikaları,

4. Otomotiv satış noktaları,

5. İş makineleri bakım ve onarım atölyeleri,

6. Tarım (Ziraat) makineleri bakım ve onarım atölyeleri vb.

yerlerde çalışabilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.06.2020 - Güncelleme: 26.07.2023 14:04 - Görüntülenme: 1968
  Beğen | 2  kişi beğendi