Usta öğreticilik kursu başvuru şartları

Bu sayfadaki açıklamalar ön bilgilendirme içindir. Kursa kayıt şartları kişinin eğitim-belge vesair durumuna göre değişkenlik göstermektedir, durumunuzun tam olarak değerlendirilebilmesi, zaman kaybı ve  yanlış anlaşılmaları önlemek adına merkezimizden yüzyüze bilgi almanız gerekmektedir.

Ustalık Belgeniz veya Önlisans/Lisans diplomanız varsa usta öğreticilik belgesi için kursa katılabilirsiniz.

Kayıt esnasında istenen evraklar:

1-   Nüfus Cüzdanı

2-   1 adet vesikalık fotoğraf

3-   Ustalık Belgeniz veya Önlisans/Lisans diplomanız

Başvuru dilekçesi üstteki başvuru evrakları menüsündedir.

Önemli Not : Yukarıdaki belgeleri fotokopi ve asılları ile beraber getirmelisiniz.

E-devlet karekodlu belgeler asıl yerine geçer.

Usta öğreticlik kursu sonunda hangi derslerden sınava gireceksiniz:

Aşağıdaki tabloda belirtilen derslerin tamımını kapsayan en az 25 soruluk çoktan seçmeli (test) sınavı olacaksınız.

Kurs tarihleri ne zaman başlar:

Kursa kayıtlı öğrenci sayısı 12 olduğunda kurs başlamaktadır. Belirli bir tarih yoktur. Kaydınız alındıktan ve yeterli sayı oluşduktan sonra kurs başlayacağı zaman SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Kurslar hangi günlerde hangi saatlerde yapılır:

* Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezesinde  Ustaöğretici kursları için kayıt esnasında sözlü olarak veya sonrasında sms ile kursun ne zaman başlayacağı bildirilmektedir.

Kurslar okulumuzda yüzyüze veya EBA üzerinden uzaktan yapılmaktadır. Okulumuzda yüzyüze yapılan kurslarda konular öğretmenlerimiz tarafından anlatılacaktır. EBA üzerinden uzaktan yapılan kurslarda ise 1 hafta boyunca öğretim videolarını izlemeniz istenecek ve videoları eksiksiz olarak izleyenler sınava alınacaktır, sistem videoları eksiksiz olarak izleyip izlemediğiniz tespit ve takip etmektedir.

Kurs çalışma kitabı:

Usta öğreticilik kursu çalışma kitabı (İNDİR-PDF)

Kurs programı

Sıra No Dersin Adı Süre (Saat)
1 Çıraklık ve Meslek Eğitimi İlkeleri 4
2 İş Güvenliği 4