T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Mesleki Eğitim Merkezi

Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik Duyuru ve Bilgilendirme

Sınav ve başvurular ile ilgili tüm bilgiler sayfamızda mevcuttur. KVKK gereği telefon ile sınavlarla ilgili bilgi verilmemektedir.

Sayfanın tamamını dikkatli bir şekilde okuayarak tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

 

NİSAN 2024 KALFALIK/USTALIK SINAV PROGRAMI

güncellenecektir....

Aşağıdaki pdf dosyalarında beceri sınavı tarihiniz saatiniz ve sınava gireceğiniz adres bilgisi mevcuttur. E-sınav bilgisi için okulumuza başvuru yapmanız gerekmektedir. Detaylar için aşağıdaki açıklamaların tümünü okuyunuz.

Ustalık: 

meb_iys_dosyalar/34/40/974517/dosyalar/2024_03/27093821_2024nisanustaliksinavprogramiaskilistesi.pdf

Kalfalık:

meb_iys_dosyalar/34/40/974517/dosyalar/2024_03/27093804_2024nisankalfaliksinavprogramiaskilistesi.pdf

 

 

Bu sınav programı son döneme ait sınav programıdır. Sınav programları sınav döneminizden önceki ayın en geç son iş günü web sayfamıza yüklenmektedir.

Yukarıdaki sınav programı sadece beceri sınavı içindir, sınavdan önce giriş belgenizi okulumuzdan alınız. E-sınav tarihleri okulumuzdan alacağınız giriş belgesi üzerinde yazacaktır, e-sınav a gireceğiniz tarih ve saat giriş belgesini okulumuzdan almaya geldiğiniz an belirlenmektedir. Sınav giriş belgelerinzi almaya geldiğinizde eksik belgeniz olmaması için beceri ve e-sınav olmak üzere hangi belgele

ŞUBAT 2024 DÖNEMİ Kalfalık ve Ustalık SINAV SONUÇLARI: 

*Sınav sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi için en altta "sınav sonuçları" başlığına bakınız.

Teorik sınavlarınız veya sınav dönemi işlemleri henüz tamamlanmamış olabileceğinden sınavdan "KALDI" olarak görünüyor olabilirsiniz, dikkate almayınız.

ustalık sonuçları 

meb_iys_dosyalar/34/40/974517/dosyalar/2023_06/22082007_2023-HAZIRAN-USTALIK-SINAV-SONUCLARI.pdf

 

kalfalık sonuçları

meb_iys_dosyalar/34/40/974517/dosyalar/2023_06/22081945_2023-HAZIRAN-KALFALIK-SINAV-SONUCLARI.pdf

 

2024 SINAV TAKVİMİ:

SINAV TAKVİMİ: 2024 YILI SINAV TAKVİMİ

Sınav başvuruları yoğunluk sebebi ile sınav döneminden önceki ayın 20. gününde sonlandırılmaktadır.

Takvimde yapılacak değişiklikler için bu sayfanın üst kısmını takip ediniz.

SINAV TARİHİMİ NE ZAMAN VE NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM

Beceri sınavı tarihleri takvimde belirtilen süre içinde planlanır ve giriş belgeleri ile sınav tarihleri bu sayfanın üst kısmında yayınlanır.

Teorik sınav tarihleri sistem tarafından aday okulumuza giriş belgesini almaya geldiğinde belirlenir. 

Telefonda sınav tarihleri ile ilgili bilgi verilmemektedir. SMS ile bilgilendirme yapılmamaktadır.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Sınavlar Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim, Aralık olmak üzere 2 aylık dönemlerde yapılmaktadır. (Ağustos dönemi okulumuz sınavlara kapalıdır)

Kayıt olduğunuz dönem hangisi ise bu dönemde sınavlarınız yapılacaktır. Örneğin sınav döneminiz ŞUBAT ise, beceri sınavınız şubat ayı içinde herhangi bir günde yapılacaktır.

E-sınav (teorik) tarihleri sistem tarafından otomatik oluşturulduğu için sınav döneminizin dışına çıkabilir.

KAÇ ADET SINAVA GİRECEĞİM, SINAV GİRİŞ BELGELERİMİ NASIL VE NEREDEN ALACAĞIM

Teorik ve uygulamalı olarak 2 sınav yapılmaktadır. Hangi sınavlara gireceğiniz kayıt esnasında size sözlü olarak anlatılmıştır.

Önemli ! 2022 Şubat dönemi itibari ile sistemde değişiklik yapılmış olup daha önce yüzyüze yapılan teorik sınavların tamamı E-Sınav olarak yapılacaktır.

Sınav takviminde belirtilen tarihler içinde sınav giriş belgelerinizi okuldan teslim almanız gerekmektedir. E-sınav belgenizin hazırlanma durumu ücreti ne zaman ödediğinize bağlı olarak değiştiğinden Teorik ve Beceri sınav giriş belgelerini aynı anda teslim alabilmek isterseniz sınav dönenimizden bir önceki ayın son iş günü içinde okula gelmeniz tavsiye olunur. (Örneğin sınav döneminiz Nisan ise, mart ayının son iş günü okula gelirseniz her iki giriş belgenizi aynı anda teslim alma imkanınız olur). E-Sınav giriş belgenizi teslim alabilmek için e-sınav ücretini ödemiş olmanız gerekir. 

Sınav ücreti ödeme işlemi en alt kısımda açıklanmıştır, ilgili kısmı okumadan ücret ödemeyiniz.

SINAVLAR NEREDE YAPILACAK

E-sınavın nerede yapılacağı e-sınav giriş belgesi üzerinden yazmaktadır.

Uygulama sınavının nerede yapılacağı uygulama sınavı giriş belgesi üzerinden yazmaktadır.

SINAVLARDAN BAŞARILI OLDUM BELGEMİ NE ZAMAN ALACAĞIM

Belge almaya hak kazananların belgeleri sonuçlar açıklandıktan sonra yaklaşık 15 gün içinde (mücbir sebeplerle bu süre uzayabilir) e-devlette görünecektir, E-devlet uygulamasından kalfalık/ustalık/usta öğreticilik kelimeleri ile arama yaparak belgeye ulaşabilirsiniz.

Basılı belgeyi ise sonuçları e-devlette gördükten yaklaşık 1 ay sonrasında (mücbir sebeplerle bu süre uzayabilir) okulumuzdan alabilirsiniz. E-sınav randevusu sınav dönemi dışına sarkan adaylar basılı belgelerini ancak bir sonraki sınav döneminin bitişinden sonra 1 ay içinde alabileceklerdir. 

KALFALIK BELGESİ ALIR ALMAZ BİR SONRAKİ DÖNEMDE USTALIK SINAVINA GİREBİLİRMİYİM

Kalfalık belgesi almaya hak kazanan adaylar eğer ustalık sınavı için denklik aldıysa kalfalık belgesi e-devlet sisteminde göründüğü an bir sonraki sınav dönemine yetişmek için hemen okulumuza başvurmalıdır. Örneğin ekim sınav döneminde kalfalık belgesi almaya hak kazandıysanız ve ustalık denkliğiniz varsa bir sonraki sınav dönemi olan aralık ayı için en geç 1 kasıma kadar kalfalık belgenizin karekodlu çıktısı ile okulumuza başvurmanız gerekmektedir. Sınav takviminde başvuruların hangi tarihlere kadar yapılabildiği yazmaktadır.

BAŞVURU VE DİĞER İŞLEMLERİ BENİM ADIMA BAŞKASI YAPABİLİRMİ

Okulumuzdan yapacağınız tüm işlemler sadece başvurucunun kendisi ile ve T.C. Kimlik kartı ile yapılmaktadır. Noterden vekaletiniz yoksa başkası adına işlem yapamazsınız. Sınav başvurusu, sınav sonuçlarınız sınav durumunuz sınav giriş belgeleriniz , kalfalık ustalık belgeniz gibi evraklar başvurucu haricinde farklı bir kişiye teslim edilmez.

SINAVDA KULLANILMASI GEREKEN MALZEMELERİ NASIL TEMİN EDECEĞİM 

Beceri sınavı için kullanılacak sarf malzemeler aday tarafından karşılanır. Okulumuz sadece sınavın yapılacağı mekan için hazırlık yapmaktadır.

Salgın döneminde bulaş riski olduğundan kullanılacak ekipman da aday tarafından getirilmelidir. (Önlük, gözlük, eldiven, ayakkabı, çizme, el aletleri (tornavida,bıçak,pense,fırça vb) gibi tüm malzemeler)

SINAV SONUÇLARI:

Bu kısımda en son yapılmış sınavlara ait sonuçları gösterilmektedir. Sonuçlar sınav döneminizin bulunduğu ayın son haftasında sisteme yüklenir.

Sınav puan sonuçlarınızı aşağıdaki pdf dosyalarından görebilirsiniz.

Teorik sınavlarınız veya sınav dönemi işlemleri henüz tamamlanmamış olabileceğinden sınavdan "KALDI" olarak görünüyor olabilirsiniz, dikkate almayınız

Teorik sınavlarda, yanlış cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru cevaplar üzerinden, beceri sınavlarında ise Bakanlıkça her alan/dal için hazırlanan beceri sınavı değerlendirme kriterlerine göre 100 üzerinden puanlama yapılır.

Belge almak için; teorik sınava girmek ve beceri sınavından en az 50 almak şartıyla, teorik sınavın %40'ı ile beceri sınavının %60'ının toplamı 50 ve üzeri olanlar başarılı sayılır. Teorik sınavdan en az 50 alıp beceri sınavında başarısız olanlar, teorik sınava tekrar girmek zorunda değildir. Bu formüle göre aldığınız puanlardan geçme notunuzu kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

Bu sonuçlar belge alıp alamayacağınıza dair kesin sonuçlar değildir, sadece sınavlardan aldığınız puanlar olup varsa itirazlarınız ile kesin sonuca varılacaktır.

Sınavlardan aldığınız puanlara itirazınız varsa bulunduğunuz dönemin sınav takviminde (başvuru evrakları menüsünden ulaşabilirsiniz) belirtilen süre içinde kurumumuza şahsen itiraz başvurusu yapmanız gerekmektedir. 

KALFALIK, USTALIK, USTA ÖĞRETİCİLİK SINAV ÜCRETİ ÖDEME

Aşağıdaki linkten ödeme işlemine ait detayları ve ücretin nasıl ödendiğini öğrenebilirsiniz.

https://sancaktepemeslek.meb.k12.tr/icerikler/kalfalik-ustalik-sinav-ucreti-odeme_10263219.html

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2022 - Güncelleme: 28.03.2024 09:12 - Görüntülenme: 41157
  Beğen | 25  kişi beğendi